BARONS bij RTLZ - Doe Maar Duurzaam

BARONS bij RTLZ - Doe Maar Duurzaam

November 2021

Our Journey

 “Maar liefst 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot komt van de mode-industrie. Dat is meer dan de gezamenlijke uitstoot van de internationaal transport en luchtvaart.”

Op 27 november 2021 waren we uitgenodigd bij het TV-programma 'Doe Maar Duurzaam' op RTLZ om onze visie te presenteren over hoe wij als kledingbedrijf zo duurzaam mogelijk ondernemen. Je kunt hieronder de aflevering terugkijken.  

 

Wil je weten welke stappen wij nemen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen? Lees dan hieronder verder.

 

 

CO2-voetafdruk

Geïnspireerd door Amerikaanse bedrijven als Allbirds en Patagonia zijn we een samenwerking aangegaan met het Deense klimaat start-up bedrijf, Climaider.

Climaider is een expert in het berekenen van de CO2-footprint van bedrijven. Het doel van de samenwerking is om de CO2-voetafdruk van al onze producten te berekenen.

Op basis van deze gegevens kunnen en moeten we de CO2-uitstoot van onze toekomstige generaties overhemden verminderen.

Klik hier om meer over ons CO2-voetafdruk project te leren. 


Milieuvriendelijk bedrijfsmodel

De duurzaamheidsstrategie van BARONS begint met de productie van overhemden die jaar na jaar kunnen worden gebruikt. Zo vermijden we verspilling. Daarnaast richten de meeste kledingmerken zich op de volgende collectie. We hebben één vaste collectie, gebaseerd op vier verschillende stofsoorten.

Joachim Latocha, Founder BARONS - “Het meest duurzame shirt draag je tot die op is. Als we heel eerlijk zijn doe je dit niet zo snel met een shirt met bloemenprint, ook al zijn ze een paar maanden in de mode. Dit doe je daarentegen wel met het klassieke overhemd ”. 

BARONS om den bæredygtige skjorte

 


's Werelds beste katoen

Het bepalen van de duurzaamheid en kwaliteit begint allemaal met het katoen. Als het om katoen gaat, is het ongelooflijk eenvoudig. Hoe langer de vezels, hoe beter de kwaliteit. Hoe langer de vezels, hoe langer het shirt meegaat. Hoe langer de vezel, hoe lekkerder het is om te dragen. Daarom gebruiken we alleen PIMA Extra Long Staple katoen. Slechts 3% van het katoen in de wereld heeft deze norm. 


More?

Om zo duurzaam mogelijk te ondernemen is het belangrijk om te weten waar je in eerste instantie het meeste impact kunt bereiken.

Hierboven hebben we 3 grote punten besproken, maar er zijn natuurlijk meer. Bijv. de verpakking, behandeling, retour afhandeling procedures, opslag en zelfs dit is nog maar het puntje van de ijsberg.

We blijven ons verdiepen en verbeteren om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Wil je op de hoogte blijven over de verdere ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via het onderstaande blok.