Winkelwagen (0)
Andere shirts
Andere shirts in jouw maat

We kennen uw maat al - hier kunt makkelijk onze andere modellen in dezelfde maat toevoegen

Accepteer onze handelsvoorwaarden

Om uw aankoop te voltooien, moet u nog eerst even onze voorwaarden accepteren 

Ik accepteer Weigeren
CREATING A
SUSTAINABLE
BUSINESS

EEN DUURZAAM MODEL

We weten dat we de wereld niet alleen kunnen redden, maar duurzaamheid van ons product vinden we belangrijk: voor jou, degenen die de BARONS-shirts produceren en ons milieu. Een milieu dat gebaat is bij de productie van kleding die lang meegaat en een consument die het product zo lang mogelijk gebruikt. Dat is precies onze filosofie.

In tegenstelling tot merken die zich richten op de volgende collectie, hebben we een fundamenteel ander bedrijfsmodel. Wij zijn geen modebedrijf.

Met één vaste collectie zijn we nooit gedwongen om te verkopen. We produceren nooit te veel. Onze visie is om klassiekers op de makkelijkst mogelijke manier aan te bieden; namelijk als onze klanten nieuwe BARONS-shirts nodig hebben. Heel eenvoudig.

OEKO-TEX 100 - VRIJ VAN SCHADELIJKE CHEMICALIËN

Dat klinkt niet supersexy, of wel? Een Duitse certificeringsnorm voor schadelijke chemicaliën in textiel. Geef toe, erg sexy is het niet. Maar het is eigenlijk best belangrijk. Veel textiel voldoet tegenwoordig niet aan de meest basale eisen. Dit betekent dat ze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en voor jouw lichaam. Denk er even over na. Hoeveel uur draag je elke dag een overhemd?

Hebben we al gezegd dat elk onderdeel van ons overhemd Oeko-Tex 100 gecertificeerd is? Stof, knopen, draad en tussenvoering. Best cool, toch?

EEN VERANTWOORDELIJKE WAARDEKETEN

STeP-certificering is een andere sexy Duitse aanduiding, die staat voor duurzame textielproductie. Deze certificering zorgt ervoor dat de hele waardeketen die betrokken is bij de productie van een BARONS-shirt maatschappelijk verantwoord is.

Het gaat om o.a. een gecertificeerde milieuvriendelijke productie, optimale gezondheids- en veiligheidsnormen en sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden. De certificering omvat alles, van katoenvezels tot productiefaciliteiten.

ONS KATOEN

Om heel eerlijk te zijn. We gebruiken geen biologisch katoen. Waarom? Omdat biologisch ELS katoen (Extra Long Staple) helaas niet in grotere hoeveelheden verkrijgbaar is. Biologisch katoen is een complex onderwerp. Hoewel het niet dezelfde hoeveelheid insecticide nodig heeft, heeft het wel veel water nodig. Vaak 2-3 keer zoveel, afhankelijk van de regio en irrigatiemethode.

De meeste high-end overhemdkenmerken gebruiken geen biologische katoen. De meest voorkomende reden hiervoor is de kwaliteit van het biologische katoen. Premium-shirtmerken zijn doorgaans de belangrijkste afnemers van de 3% beste katoen ter wereld. ELS-katoen staat synoniem voor de langste katoenvezels op de markt.

Langere vezels zijn gelijk aan shirts die langer meegaan. De totale impact op het milieu hangt dus af van hoeveel je het shirt draagt ​​- dit is de doorslaggevende factor.

We zijn nog bezig met het testen van alternatieve vezels, die ooit katoen kunnen vervangen zonder afbreuk te doen aan duurzaamheid, strijkvrijheid of stofcomfort.

ELASTAAN, LYCRA, SPANDEX EN POLYESTER HOREN NIET BIJ EEN OVERHEMD.

Het is bijna onmogelijk om sociale media te openen zonder een of andere advertentie voor een "top" kledingmerk. Maar als je verder kijkt kom je erachter dat er een percentage microplasticvezels wordt toegevoegd om de stof rekbaarder te maken. Er zijn natuurlijke alternatieven om dezelfde rekbaarheid te bereiken, maar plastics toevoegen is de gemakkelijke, goedkope en meest vervuilende methode. Al het textiel dat herhaaldelijk wordt gebruikt verliest uiteindelijk een deel van zijn massa. Dit betekent dat delen van de stof in het milieu terechtkomen, hetzij door wassen of het contact met verschillende oppervlakken. We houden niet van microplastics; daarom kiezen we voor het natuurlijke alternatief, ook al is het wat omslachtiger en duurder.

Er wordt b.v. elk jaar 400.000 ton elastaan ​​wereldwijd geproduceerd. In veel landen komt textiel met microplastics in de natuur of op de stortplaats terecht. Als verantwoord bedrijf moeten we er niet aan denken om niet-afbreekbare synthetische vezels toe te voegen, zoals elastaan, lycra, spandex, polyester en dergelijke in onze shirts. Dat beloven we. Het moet op alle fronten kloppen.

VOLG ONZE MISSIE

We versturen onze e-mails op dezelfde manier als dat we onze shirts maken; focus op de inhoud en alleen het essentiële. Zeker je tijd waard. Dat beloven we.

Registreer nu en ontvang 10% korting op je eerste aankoop (code wordt verstuurd per mail)

Hello You!

Voer uw e-mailadres in voor voorraadmeldingen, kortingen, promoties en meer!

Choose Your Location

SELECT COUNTRY

  • Danmark (DKK)
  • EU (EUR)
  • Sweden (SEK)
  • The Netherlands (EUR)
  • Norway (NOK)