Winkelwagen (0)
Andere shirts
Andere shirts in jouw maat

We kennen uw maat al - hier kunt makkelijk onze andere modellen in dezelfde maat toevoegen

Accepteer onze handelsvoorwaarden

Om uw aankoop te voltooien, moet u nog eerst even onze voorwaarden accepteren 

Ik accepteer Weigeren

Geïnspireerd door Amerikaanse bedrijven als Allbirds en Patagonia zijn we een samenwerking aangegaan met het Deense klimaat start-up bedrijf, Climaider.

Climaider is een expert in het berekenen van de CO2-footprint van bedrijven. Het doel van de samenwerking is om de CO2-voetafdruk van al onze producten te berekenen.

Op basis van deze gegevens kunnen en moeten we de CO2-uitstoot van onze toekomstige generaties overhemden verminderen.

MILIEU EN DE MODE-INDUSTRIE

Naar schatting is de mode-industrie verantwoordelijk voor 10% van de jaarlijkse wereldwijde uitstoot van CO2. Dit is meer dan internationale vlucht en scheepvaart bij elkaar! (Bron: EPRS en FN)

Het verkleinen van de CO2-voetafdruk van het BARONS-shirt is niet zomaar een idee dat uit de lucht is komt vallen. Ons hele concept is gebaseerd op het leveren van een vast assortiment producten die lang meegaan en nooit uit de mode raken. Daarom blijven we alles verfijnen, van de CO2-voetafdruk tot het kleinste detail op het shirt.

We zijn nog niet bij de finish. Ons CO2 Impact Project is slechts één van de vele concrete projecten met het doel om bij te dragen aan een groenere garderobe - en een groenere industrie.

DIT IS HOE WE HET HEBBEN GEDAAN

De levenscyclus van een overhemd kan lang en ingewikkeld zijn. Met de overkoepelende term CO2-voetafdruk zijn er een groot aantal factoren die de totale berekening beïnvloeden.

Onze berekeningen zijn gebaseerd op de productie en het transport van het shirt totdat het de klant bereikt (Cradle-to-customer).

Vind hier meer informatie over de berekeningen, reserveringen en gegevensbronnen .

"We wisten dat het moest gebeuren en dat het goed moest. Dus door experts met knowhow. Hier was Climaider een natuurlijke keuze"

- Joachim Latocha, Founder van BARONS

HET RESULTAAT

In samenwerking met Climaider hebben we de CO2-voetafdruk van onze producten berekend tussen 5,0 en 7,1 kg./CO2e.

Het verschil tussen de vier producten is uitsluitend te wijten aan gewichtsverschillen in de stofsoorten. The Founder weegt b.v. aanzienlijk meer dan The Lawyer, wat een hoger katoenverbruik betekent.

Wij werken op basis van een "nearshore" productieprincipe. Dit betekent dat we in alle stadia van de toeleveringsketen proberen de productie zo dicht mogelijk bij de consument te houden.

Lees hier meer over het resultaat.

DE TOEKOMST

We zullen altijd materialen, verwerking en transport nodig hebben om onze shirts te produceren, maar om de voetafdruk van het shirt te verminderen kunnen we veel doen.

In de toekomst zullen we ons nog meer richten op het optimaliseren van de voetafdruk. Van de kleinste componenten zoals knopen en naaigaren tot verpakking en transport. Ook blijven we ons richten op het vergroten van het aandeel hernieuwbare energiebronnen bij onze onderaannemers.

Het hele doel van de samenwerking is om inzicht te krijgen in de CO2-voetafdruk van elk shirt. Dit is waar de reis begint en waardoor we in de toekomst de uitstoot van onze overhemden kunnen verminderen.

We hebben nog niet de perfecte oplossing - maar we werken eraan om deze te vinden.

WIL JE JOUW CO2-INDRUK VERLAGEN?

Natuurlijk! Daarom hebben we twee suggesties waarmee je jouw afdruk kunt verminderen.

1. GEBRUIK HET SHIRT TOT HET VERSLETEN IS

"Het meest duurzame shirt is het shirt dat je draagt. En als je heel eerlijk moet zijn doe je dit niet zo snel met een bloemetjes shirt, ook al is het een paar maanden de hoogste mode. Dit doe je daarentegen met het klassieke shirt”.
- Joachim Latocha, Founder.

Lees hier het volledige artikel.

2. VOLG ONZE CARE GUIDE EN VERLENG DE LEVENSDUUR VAN HET SHIRT

Wist je dat wasverzachters geen meetbaar effect hebben op de zachtheid van je kleding? (Bron: Avrotros).

Daarom raden we je ook af om wasverzachter te gebruiken bij het wassen van je Barons-shirts.

Bezoek onze Care Guide voor meer tips.

Whitepaper

Climaider heeft het volgende gemaakt: artikel over de samenwerking en de berekeningen.

VOLG ONZE MISSIE

We versturen onze e-mails op dezelfde manier als dat we onze shirts maken; focus op de inhoud en alleen het essentiële. Zeker je tijd waard. Dat beloven we.

Registreer nu en ontvang 10% korting op je eerste aankoop (code wordt verstuurd per mail)

Hello You!

Voer uw e-mailadres in voor voorraadmeldingen, kortingen, promoties en meer!

Choose Your Location

SELECT COUNTRY

  • Danmark (DKK)
  • EU (EUR)
  • Sweden (SEK)
  • The Netherlands (EUR)
  • Norway (NOK)