Maak kennis met de mede-oprichter van 's werelds beste Counter Strike team ...

Maak kennis met de mede-oprichter van 's werelds beste Counter Strike team ...

February 2021

Man In The Shirt

Frederik Byskov staat alleen op de vloer in de Royal Arena.

Hij is niet groot gebouwd, maar hij staat stevig met zijn voeten op de grond. Misschien is zijn hartslag rustiger, zekerder en langzamer dan de gemiddelde persoon wat voor tegengewicht zorgt in het leven van de 32-jarige Frederik Byskov. Een leven waarin hij kan zien dat hij voortdurend de uitdagingen zoekt.

Hij kijkt rond op de tribune en herinnert zich de dagen in 2017. Hij zou als onderdeel van het Counter Strike toernooi (BLAST Pro Series), het eerste grote internationale e-sports evenement in Denemarken houden. Er waren meer dan 12.000 tickets verkocht. Op vrijdag, toen het toernooi zou beginnen, ging het mis en ondervonden ze technische problemen met de spelservers. Op de voorpagina van bt.dk was vrijdagavond te lezen: "Scandal in the Royal Arena". Het toernooi werd uitgesteld van vrijdag naar zaterdag zodat de BLAST Pro Series de tijd had om de problemen op te lossen en de wedstrijden af ​​te handelen. Nog 15 uur voordat de Royal Arena gevuld zou zijn met toeschouwers.



"We hebben zaterdag tot een kwartier voor de start nog gezeten om alles te laten werken. De zenuwen gierde door mijn lijf ”, herinnert Frederik Byskov zich.

Hij bleef erin geloven dat het zou lukken, en gelukkig maar, want net voor de start kregen ze het systeem aan de praat. Het weekend eindigde als een groot succes voor toeschouwers en kijkers.

Het ging uiteindelijk goed. Dit is ook mijn duidelijke kijk op het leven. Wat er ook gebeurt, alles komt alles goed. In de loop van de tijd heb ik geleerd dat ik geen beveiliging en veiligheid nodig heb. Integendeel.” 

Moest verder toen iedereen het eindelijk begreep


Het carrièrepad van Frederik Byskov schetst hetzelfde onderscheidende beeld. Een man die met zijn passie en ondernemerschap voor e-sports zijn tijd ver vooruit was. Toen hij uiteindelijk werd ingehaald door de tijdgeest, stapte hij uit de grote successen die hij heeft helpen opbouwen.

Frederik Byskov heeft letterlijk de hele ontwikkelingsreis van de e-sports meegemaakt. Van sportscholen en slaapmatten tot miljoenen prijzengeld en grote arena's. In zijn zeer jonge tienerjaren als speler, toen als schrijver en vervolgens oprichter, manager en directeur van het team. Ten slotte was hij zelfs de organisator van het toernooi. 

In de afgelopen jaren heeft hij zijn familie vele malen proberen uit te leggen wat hij doet. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar Frederik Byskov vond het in zijn manier van leven een ‘leuk initiatief’ dat er zo'n educatieve uitleg voor nodig was. Hij heeft genoeg te vertellen: eind 2015 was hij medeoprichter van het professionele Counter Strike team Astralis, dat tot vandaag de dag nog de beste ter wereld is. In 2018 werd hij door het wereldwijde Counter Strike toernooi BLAST Pro Series benoemd tot directeur van de e-sports afdeling.

Maar toen zijn werk eindelijk duidelijk was in de ogen van zijn familie en de publiciteit en het geld een niveau bereikten als nooit tevoren, trok Frederik Byskov zich vorig jaar terug uit de dagelijkse activiteiten in Astralis en de BLAST Pro Series. 

“Tijdens mijn persoonlijke reis ben ik erachter gekomen dat iemand goed moet zijn in het afvragen: wanneer is het genoeg? En wanneer ben ik op mijn best? Toen ik uiteindelijk ontslag nam was dat omdat het niet langer mijn passie was maar werk was geworden. Ik stond 's ochtends op en dacht “oké, ik ga weer aan de bak, maar het is niet omdat ik er zin in heb”.

“Ik ben juist niet op mijn best wanneer ik in een routine kom. Wat me opwindt, is het ontwikkelen en opstarten van een bedrijf. In december 2018 hielden we een BLAST Pro Series-toernooi in Lissabon. Het podium was 24 uur te laat in verband met de Yellow Vest Movement in Frankrijk. Maar ondanks alles is het toernooi zonder problemen verlopen. Het toernooi had de ergste stresstest gehad en we zijn er zonder moeite toch in geslaagd. Dat was mijn teken. Mijn werk was gedaan. Ik nam ontslag, niet wetende wat het volgende zou zijn. ”

Daarom is Frederik Byskov opnieuw te vinden in een spartaanse omgeving in Kødbyen in Kopenhagen, waar hij nu bezig is met zijn nieuwe startup. Tot dusverre heeft hij met zijn werknemers in één kleine kamer gezeten. Binnenkort ze gaan een verdieping omlaag naar een grotere kamer waar Frederik Byskov eerst de vloer moet boenen voordat er morgen potentiële investeerders op bezoek komen.

Het bedrijfsproject is vooralsnog geheim; maar wel is duidelijk dat Frederik Byskov binnen het e-sports universum zal blijven. Hij heeft al een kleine staf om zich heen. Geen van hen heeft enige ervaring met of kennis van e-sports. Maar Frederik Byskov gelooft in hen.

Hij is één van die personen die gelooft in de mensen waarmee hij samenwerkt. Iemand die vertrouwen wekt bij de mensen met wie hij een team vormt. En juist daarin ligt het antwoord op, hoe hij ondanks zijn jonge leeftijd, heeft kunnen meebouwen aan zulke grote successen.

“Het belangrijkste wat ik tot nu toe in mijn carrière heb geleerd, was om de verantwoordelijkheid af te geven en te vertrouwen dat mensen hun spullen kennen. Neem hun rol niet en dubbelcheck, maar vertrouw mensen echt ”, zegt hij.

Waar Frederik Byskov over vijf jaar staat, kan hij niet beantwoorden.

Zo is hij op zijn best.  

Frederik in The Consultant

 



MAN IN THE SHIRT

De eer gaat naar de man die daadwerkelijk in de arena is. Wiens gezicht ontsierd is door stof, zweet en bloed" - citaat Theodore Roosevelt in Parijs, 1910. In de portretserie "Man in the Shirt" ontmoeten zakenmensen van BARONS de gemene deler die zichzelf in & op het spel hebben zet. Waar vinden ze moed? Wat is het belangrijkste dat ze onderweg hebben geleerd? En wat kunnen wij van hen leren? 


Facts


Frederik Byskov was 13 jaar oud toen hij voor het eerst Counter-Strike speelde in het recreatiecentrum "Trekanten" in Odense.

Toen had hij nooit kunnen dromen dat hij met e-sports in zijn levensonderhoud kon voorzien. Hij heeft de reis gemaakt van sportscholen naar concertzalen en is een drijvende kracht geweest in de exponentiële ontwikkeling die e-sports heeft doorgemaakt. Als medeoprichter van 's werelds beste Counter Strike team (Astralis) heeft hij zich ingezet voor de professionalisering van e-sports. De Astralis-spelers waren de eersten ter wereld met bewegingsplannen, een dieet en die werden geassocieerd met een sportpsycholoog en sportmanager.

Sindsdien is Frederik Byskov de directeur van de wereldwijde toernooiserie BLAST Pro Series, en vandaag de dag mede-oprichter van een nieuw e-sports gerelateerd bedrijf.