Winkelwagen (0)
Andere shirts
Andere shirts in jouw maat

We kennen uw maat al - hier kunt makkelijk onze andere modellen in dezelfde maat toevoegen

Accepteer onze handelsvoorwaarden

Om uw aankoop te voltooien, moet u nog eerst even onze voorwaarden accepteren 

Ik accepteer Weigeren
Terug naar de blog
HOE SPOT U EEN KWALITEITSHIRT?

HOE SPOT U EEN KWALITEITSHIRT?

October 2020The Details

LEES WAAROM SOMMIGE SHIRTS MEER KOSTEN DAN ANDERE - MAAR NIET PER SE BETER ZIJN

 

RUW KATOEN - EEN GEVAARLIJKE VERLEIDING


Egyptisch katoen. Een teken van kwaliteit, zou je denken. Niet altijd.

Wist je dat ongeveer 90% van de katoen die als 'Egyptisch' wordt verkocht, in China wordt verbouwd? Hier verwijst het woord 'Egyptisch' naar de katoenbloem, en niet naar de locatie zelf. Katoen is een wereldwijd product met een zeer wisselende kwaliteit als het om vezels gaat. Een eenvoudige methode om de kwaliteit van katoen te bepalen, is door de lengte van de vezels te meten. Hoe langer de vezels - hoe sterker, zachter en duurzamer de stof wordt. De hoogste kwaliteit katoen heet "ELS", een afkorting voor "Extra Long Staple". Als je overhemd niet van ELS-katoen is gemaakt, krijg je niet de beste kwaliteit - dan weet je het!

Aangezien katoen het grootste deel van de productiekosten van een kwaliteitsshirt uitmaakt, is het voor sommige merken verleidelijk om hier te besparen en compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit. Alle shirts zien er in de winkel hetzelfde uit, toch? Gelukkig blijkt het snel als een overhemd van een slechte katoenkwaliteit is gemaakt. Het shirt slijt sneller en heeft daardoor een kortere levensduur. Dit betekent dat het goedkope shirt u op de lange termijn meer kost dan de duurdere versie.

Bij BARONS gebruiken we uitsluitend katoen van onze leveranciers in de VS, en we gebruiken alleen ELS-katoen voor onze zakelijke overhemden. Meer specifiek; STeP-gecertificeerde US-PIMA ELS-katoen, voor de katoenfanaten die er zijn😊

 

DURE TUSSENSTAPPEN MAAKT EEN VERSCHIL


Eigenlijk is het heel simpel. Hoe duurder de tussenpersonen, hoe hoger de prijs die de consument moet betalen. Wanneer je een van de grote fancy winkels binnenstapt, weet je eigenlijk al dat jij het ben die voor de huur, opslag en medewerkers betaald. Vaak komt er daarbij ook nog een makelaar of distributeur die de producten aan de winkel verkoopt van pas. Allemaal dure tussenpersonen!

De meeste mensen weten dit eigenlijk wel, maar de meesten van ons vergeten het van tijd tot tijd. Dat is de kracht van marketing. Begrijp ons goed - we waarderen ook een mooie, fysieke winkel met goede service en een assortiment aan heerlijke producten. Maar BARONS is een alternatief voor de klant die daar niet in op gaat. 

Het draait allemaal om het creëren van ECHTE waarde voor uw geld. Daarom hebben we alle dure tussenpersonen die de traditionele mode-industrie bepalen, geëlimineerd. Het resultaat = we kunnen ons 100% concentreren op het creëren van het ultieme shirt.

 

HAARSCHERP ZIJN - MAKKELIJKER GEZEGD DAN GEDAAN


De meest doorgewinterde shirtkrijgers weten dat een shirt van slechte kwaliteit snel van zich af laten weten. Door ons 100% te verdiepen in business shirts hebben we de kunst ,voor de productie van fantastische business shirts, leren respecteren. Let wel, bij het werken met fijn en delicaat materiaal kan zelfs de kleinste fout tot een defect shirt leiden.

Meer dan 40 gespecialiseerde naaisters en medewerkers zorgen ervoor dat uw business shirt adembenemend mooi zal zijn. Het vereist een serieuze en detailgerichte persoonlijkheid om alle onderdelen van het productieproces te kunnen beheersen. Gelukkig zijn we best nerdy en duiken we graag in onderwerpen als ruwe katoen, garencombinaties en textielverwerking.

 

NIET ZO SEXY, MAAR WIL BELANGRIJK


Oeko-Tex 100. Klinkt niet erg sexy hè? Maar heb je er wil eens over nagedacht hoeveel uur je een business shirt draagt in je leven? Misschien heb je er nu wel één aan. Als je een echte shirtkrijger bent breng je meer dan een derde van je leven door in een business shirt. Dat zijn behoorlijk wat uren!>

Daarom maakt het eigenlijk veel uit of je shirt gecertificeerd en vrij van chemicaliën is. Houd er rekening mee dat als uw huidige shirtmerk u hier niets over vertelt, het waarschijnlijk NIET vrij is van mogelijk schadelijke chemicaliën.

Bij BARONS werken we alleen met textiel en chemicaliën die niet schadelijk zijn voor mens en milieu, en we gebruiken alleen de strenge OEKO-TEX 100® norm.


Lees hier meer over de details achter een BARONS-shirt.

VOLG ONZE MISSIE

We versturen onze e-mails op dezelfde manier als dat we onze shirts maken; focus op de inhoud en alleen het essentiële. Zeker je tijd waard. Dat beloven we.

Registreer nu en ontvang 10% korting op je eerste aankoop    (de code wordt verstuurd per mail).

Hello You!

Voer uw e-mailadres in voor voorraadmeldingen, kortingen, promoties en meer!

Choose Your Location

SELECT COUNTRY

  • Danmark (DKK)
  • EU (EUR)
  • Sweden (SEK)
  • The Netherlands (EUR)