Katoen is niet zomaar katoen

Katoen is niet zomaar katoen

February 2021

Care & Detail

Het bepalen van de duurzaamheid en kwaliteit begint allemaal met het katoen. Als het om katoen gaat, is het ongelooflijk eenvoudig. Hoe langer de vezels, hoe beter de kwaliteit. Hoe langer de vezels, hoe langer het shirt meegaat. Hoe langer de vezel, hoe lekkerder het is om te dragen. Daarom gebruiken we alleen PIMA Extra Long Staple katoen. Slechts 3% van het katoen in de wereld heeft deze norm.

Geen plastic

Tegenwoordig kan men nauwelijks nog sociale media openen zonder één of  andere advertentie voorbij komt met een "prestatie" kledingmerk. Helaas hebben ze vaak plastic toegevoegd - elastaan, lycra, spandex of polyester - om de stof rekbaar te maken. Plastic zal nooit zijn weg vinden in onze stof.

Altijd gemakkelijk te strijken

Het overhemd moet ook gemakkelijk te strijken zijn. De uitdaging is dat een strijkvrij overhemd vaak grote hoeveelheden schadelijke chemicaliën bevat. Dat willen we niet. Daarom maken we de shirts in Zwitserland bij één van 's werelds meest milieuvriendelijke fabrieken. Hierdoor kunnen we een overhemd maken dat gemakkelijk te strijken is en tegelijkertijd 100% vrij is van schadelijke chemicaliën, zilver en nanodeeltjes.

Knopen die vastzitten

Er is niets vervelender dan knopen die eraf vallen. We hebben een enquête gehouden onder onze klanten en 13% van hen heeft wel eens een shirt weg gegooid omdat er een knoop vanaf ging. Dat is jammer. We gebruiken daarom een ​​heel speciale methode om de knopen te bevestigen. Door middel van extra steken en extra sterk garen willen we voorkomen dat de knopen eraf vallen.

 

Facts


Er zijn veel soorten katoen in de wereld. Deze worden over het algemeen gecategoriseerd naar de lengte van de katoenvezels. Langere vezels staan ​​gelijk aan een betere kwaliteit. De kwaliteitsschaal gaat van Short (-20,6 mm), Medium, Medium Long, Long en Extra-Long Staple (+34,9 mm). Het is de laatste die in alle BARONS-shirts wordt gebruikt en tot de top 3% van de wereld behoord.