HET KOSTBARE DETAIL

HET KOSTBARE DETAIL

October 2020

Care & Detail

We kunnen het niet nauwkeuriger zeggen dan Eames: "Details zijn niet alleen details. Zij maken het product." Bij BARONS zijn we trots dat we zo op gaan in de details van het shirt. Over alles is tot in de kleinste puntjes nagedacht en er zijn veel zichtbare en onzichtbare keuzes gemaakt op de weg naar het ultieme shirt. 

Onze shirts bestaan uit 45 onderdelen en er zijn wereldwijd 70 mensen bij betrokken, elk met hun eigen specialiteit. Per shirt worden er 12.000 steken gebruikt en maar liefst 90 meter draad. Ook zitten er 150 steken in de knoopsgaten. Dit is twee keer zoveel is als de industrienorm voorschrijft! Alles om een ​​mooier, gladder en duurzamer knoopsgat te geven.

HET BESTE KATOEN TER WERELD


Er zijn veel verschillende soorten katoen in de wereld. Deze worden over het algemeen gecategoriseerd naar de lengte van de katoenvezels. Langere vezels staan ​​gelijk aan een betere kwaliteit. De kwaliteitsschaal gaat van kort (-20,6 mm), medium, medium long, long en extra long Staple (+34,9 mm). Wij gebruiken alleen Extra-Long voor onze shirts zodat het een duurzamer en lichter shirt geeft dat comfortabel aanvoelt op het lichaam.

Slechts 3% van de wereldwijde katoenproductie valt in de categorie Extra long. Na verschillende fabrikanten te hebben getest, hebben we ontdekt dat het beste en meest stabiele katoen 'US-Pima-katoen' is. Deze speciale katoenproductie komt uit de San Joaquin Valley in Noord-Californië. Je kunt natuurlijk duurdere alternatieven vinden, maar dan betaal je voor andere zaken dan kwaliteit. Meestal is de hogere prijs te wijten aan het feit dat het katoen afkomstig is van kleine katoenproducties, b.v. de Caraïben, zonder dat de kwaliteit eigenlijk beter is. Daar gaan we de prijs niet voor verhogen.


DE KUNST, OM EEN OVERHEMD NIET TE HOEVEN STRIJKEN


Het katoen is gesponnen, geweven en afgewerkt voor onze verschillende kenmerkende stoffen. We zien dit niet als drie afzonderlijke processen, maar als één proces. De afwerking vindt plaats in Zwitserland en omvat 40 stapsgewijze chemische en mechanische processen. Het duurt doorgaans tien weken om onze speciale afwerking te voltooien. Deze zou gemakkelijk elders in de wereld goedkoper worden gemaakt, maar omdat het milieu zo belangrijk voor ons is, zijn al onze overhemden OEKO-TEX 100® gecertificeerd en dus gegarandeerd vrij van schadelijke chemicaliën. Dit specifieke proces maakt de overhemden van Barons tot de meest strijkvrije 100% katoenen shirts ter wereld.


DE ONVERVANGBARE KNOOP


De knopen op onze shirts zijn ook zeker niet willekeurig. Zowel afronding als vorm worden zorgvuldig getest en geselecteerd. We zijn ons er terdege van bewust dat sommigen geloven dat parelmoer de "fijne" keuze is als we over knopen praten. Parelmoer komt van schelpdieren en horen thuis in de zee. Daarnaast breken parelmoerknopen sneller af, vooral bij de stomerij. Om dit op te lossen moeten ze dikker worden gemaakt, wat op zijn beurt weer resulteert in dat het moeilijker zou zijn om te sluiten. Parelmoer is uiteindelijk in zijn geheel veel duurder, dus voor ons is de conclusie duidelijk; parelmoer geeft geen beter overhemd.

De BARONS-knoop komt uit Zweden en wordt vastgemaakt met een speciaal warmtebehandeld draad via een gepatenteerde Zwitserse machine. We gebruiken een speciaal ontwikkelde technologie die alleen de beste shirtmerken gebruiken. Hierbij wordt het draad om de bestaande knoopdraad gesponnen zodat de knoop nog beter op zijn plaats wordt gehouden. Het maakt onze knoop sterk, gemakkelijk te sluiten en benadrukt de kwaliteit van het overhemd.


DE VEREISTEN VOOR DE KRAAG


De kraag is nog een toevoeging aan hetgeen dat het BARONS-shirt anders maakt dan de andere op de markt. Onder andere door middel van een speciaal tweestaps warmtebehandelingsproces, waarbij de meeste mensen maar één warmtebehandeling toepassen. Onze kragen bestaan ​​uit zeven stukken stof in verschillende lagen en diktes. Deze ondergaan vijftien verschillende processen voordat het een afgewerkte BARONS-kraag wordt.  Bovendien gebruiken we een speciaal type "tussenvoering" in zowel kragen als manchetten, met hiertussen nog een extra laag. Het wordt vervolgens verwerkt in twee afzonderlijke stappen. Het ontwerp zelf is gebaseerd op het principe van een vlijmscherpe kraag voor een vlijmscherpe uitdrukking - de hele dag door.

 

Bekijk de verschillende details